Melebihi Gaji Dan Faedah: Mengapa Perbualan Kerjaya Penting | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Melebihi Gaji dan Faedah: Mengapa Perbualan Kerjaya Penting

Melebihi Gaji dan Faedah: Mengapa Perbualan Kerjaya Penting

Perbualan kerjaya dengan pengurus, sebagai tambahan kepada semakan prestasi rasmi, adalah cara yang berkesan untuk memastikan pekerja berasa dihargai, bermotivasi dan komited. Kajian daripada Pengurusan Kanan mendapati bahawa hampir 90 peratus pekerja percaya bahawa mereka bertanggungjawab, atau sepatutnya, bertanggungjawab terhadap pembangunan kerjaya mereka, dan dua pertiga daripada pemandu prestasi individu terikat dengan perbualan kerjaya.

Perbincangan yang kerap dan bermakna antara pekerja dan pengurus atau mentor mereka boleh membantu memupuk pengalaman kerja yang memuaskan untuk kedua-dua pihak. Melalui perbualan ini, pemimpin boleh memperoleh pemahaman yang lebih baik tentang aspirasi teras pekerja mereka dan membantu mereka merancang kerjaya dan trajektori kehidupan mereka dengan lebih berkesan. Pengurus juga boleh memperoleh rasa kepuasan yang kuat daripada memahami dan membangunkan orang lain.

Sumber rujukan: Melebihi Gaji dan Faedah: Mengapa Perbualan Kerjaya Penting

Tarikh Input: 18/04/2024 | Kemaskini: 18/04/2024 | amira.rahim