Strategi Berkesan Untuk Membina Dan Meningkatkan Keselamatan Psikologi | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Strategi Berkesan untuk Membina dan Meningkatkan Keselamatan Psikologi

Strategi Berkesan untuk Membina dan Meningkatkan Keselamatan Psikologi

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, tempat kerja moden telah mengiktiraf nilai intrinsik keselamatan psikologi. Ini telah mentakrifkan semula bukan sahaja cara pasukan bekerjasama dan berinovasi tetapi juga cara pemimpin memupuk persekitaran rangkuman dan inovasi.

Pada terasnya, keselamatan psikologi merangkumi konsep rasa cukup selamat untuk menyuarakan pendapat, mengambil risiko dan terlibat dalam dialog terbuka dan jujur. Ia adalah satu cara untuk organisasi progresif memperkasakan individu, membolehkan mereka membawa diri mereka yang tulen ke tempat kerja. Pendekatan sedemikian bukan sahaja membawa kepada pembentukan pasukan berprestasi tinggi tetapi juga berfungsi sebagai pemangkin yang kuat untuk kedua-dua pertumbuhan peribadi dan kemajuan organisasi.

Sumber rujukan: Strategi Berkesan untuk Membina dan Meningkatkan Keselamatan Psikologi

Tarikh Input: 30/04/2024 | Kemaskini: 30/04/2024 | amira.rahim

SXFRUAK~