Penggunaan Yang Berwawasan: Masa Akhir Dalam Kesejahteraan Dan Kelestarian | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Penggunaan yang Berwawasan: "Masa Akhir" dalam Kesejahteraan dan Kelestarian

Penggunaan yang Berwawasan: "Masa Akhir" dalam Kesejahteraan dan Kelestarian

Untuk menjadikan fesyen lebih mampan, kesedaran pengguna perlu ditingkatkan, memahami impak tingkah laku terhadap alam sekitar dan sosial. Pengguna perlu memahami hubungan antara pilihan mereka dengan eksploitasi buruh, lambakan alam sekitar, kekejaman haiwan, dan perubahan iklim. Pemilihan yang mampan melibatkan pengorbanan jangka pendek untuk manfaat jangka panjang. Pemasaran perlu mendidik pengguna, menggunakan pra-komitmen dan membentuk tabiat baik. Pemasar juga perlu memahami psikologi pengguna dan menyediakan pendekatan yang sesuai. Pengeluar, seperti Stella McCartney, boleh menyelaraskan penyelesaian mampan dari awal. Kesedaran dan tindakan dari kedua-dua pihak pengguna dan industri adalah kunci untuk kemampanan fesyen.

Sumber rujukan:

Penggunaan yang Berwawasan: "Masa Akhir" dalam Kesejahteraan dan Kelestarian